Pravděpodobně bude dostupná v průběhu tohoto týdne.

zdroj: thearmoredpatrol.com

13
Komentujte

avatar
  Odebírat  
Upozornit na
Jaromír Moravec
Čtenář
Jaromír Moravec

Jak je půjde zísakt? mise? 🙂

martyEF
Čtenář
martyEF

no to mě poblij, to je ale hnus, to jsou brambory ne?

miro
Čtenář
miro

no a? vodka sa robí práve zo zemiakov!

Bertiboom
Čtenář
Bertiboom

Vodka? Možná tak na Slovensku a v Česku. Pravá “ruská” vodka je z pšenice. Ty, co se vyrábějí z brambor, tedy lihu, se s ní nedají srovnat. 🙂

miro
Čtenář
miro

nepleť tu prosím ťa liehoviny a destiláty. vodka sa vyrába ako destilát aj zo zemiakov, aj z obilia. pokiaľ ochutíš lieh prísadami, môžeš mať hocaký alkohol…

Bertiboom
Čtenář
Bertiboom

Vodka je jen jedna! Má svůj specifický původ a recepturu. Vše ostatní jsou její špatné kopie. A ta pravá je pouze z pšenice. Nic více, nic méně. Proto jsem to napsal tak, jak jsem to napsal. O náhražkách se odmítám bavit. Je to stejné jako s rumem. Ten pravý je pouze třtinový, vše ostatní jsou jen náhražky, někdy méně, někdy více povedené. A o přidávání přísad, čili chemikálií, abys docílil stejné chuti… dovol, tohle naprosto odmítám. Chemické patoky zásadně nepiji. Ale proti gustu, …

miro
Čtenář
miro

netrep nezmysly.
1. vodka nie je len jedna, niekto ju robí zo zemiekov, niekto z obilia. ani jedno nie je náhražka.
2. nepleť sem rum
3. očividne nevieš rozdiel medzi liehovinami a destilátmi, tak aby si nemusel prácne bádať, tak stručne: liehovina je alkoholický nápoj, ktorý vznikne zmiešaním čistého liehu a prísad podľa cielenej chuti, zatiaľ čo destilát je nápoj, ktorý vznikne destiláciou skvaseného produktu (ovocia, obilia, zemiakov, cukrovej trstiny, agáve atď, atď, atď…) a jeho prípadným ďalšim špeciálnym spracovaním/uskladnením. neni zač

Bertiboom
Čtenář
Bertiboom

Když ono je to těžké, já píši o voze, ty o koze. Rozdíly znám. Jenže každý alkohol má svůj původ, původní recepturu, historii atd. Vodka je prapůvodem destilát, a v oblastech svého vzniku se vyráběla daleko dříve, než došlo k průmyslové výrobě lihu a rozvoji výroby lihovin. Ta z lihu je její nepovedená napodobenina. Lihoviny jsou chemický hnus velebnosti. Ale je těžké vysvětlovat to někomu, kdo tvrdí, že z lihu lze chemikáliemi vyrobit stejně kvalitní alkohol jako jsou destiláty. Vím v tvém podání lze vyrobit alkohol i z hoven, recept je prostý. Pokud ho neznáš, tady je. Na kilo hoven, kilo cukru…. Tak dobrou chuť chemiku.

miro
Čtenář
miro

práveže ty píšeš o koze, pletieš si destiláty s liehovinami…

Bertiboom
Čtenář
Bertiboom

Na kilo hoven, kilo cukru… 🙂

miro
Čtenář
miro

debata s tebou je strata času, sněz si svých kilo hoven, zbohom!

Bertiboom
Čtenář
Bertiboom

Ještě že to máš na Ukrajinu tak daleko, ty jeden odborníku. Zajeď si tam a řekni jim, že pravá vodka je z lihu, tedy dle tebe lihovina. Pak jim řekni, že mezi ní a tou z pšenice (destilátem) není žádný rozdíl. Pak možná pochopíš o čem tu píši. Je to stejné, jako kdybys řekl Irům, že pravá irská whiskey může být i lihovina, protože se dá vyrobit i z lihu,stejně tak i koňak a mohli bychom pokračovat dalšími příklady. Lihoviny jsou umělými náhražkami kvalitních a tradičních alkoholických destilátů, které původně vznikly proto, že bylo třeba uspokojit světovou neustále vzrůstající poptávku po alkoholu, zejména u méně solventních vrstev obyvatelstva. Že se z toho stal dobrý “byznys” a časem vznikly i poměrně dobré, původní lihoviny, o tom žádná. Mimochodem tzv. standard vodky byl definován v Rusku, Carskou radou v roce 1894, a nic o použití lihu a dochucovacích chemikálií se tam nepíše.

Lasman67
Čtenář
Lasman67

Jmeno kamuflaze: Bedna plna brambor